juni 7, 2017

Specialisaties

Massage voor gevoelige kinderen en jongeren.
Kinderyogapraktijk Vlinder biedt massage aan voor gevoelige kinderen en jongeren.

Masseren is voor alle kinderen & tieners een fijn ontspanningsmoment. Masseren zorgt voor het diepe ontspanning van het lichaam en de geest en werkt tevens weerstand verhogend. Het voert spanningen af en zorgt voor het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties, goede doorbloeding, ademhaling, spijsvertering, weerstand en rust en slaap. Het lichaam komt door een massage weer in balans. Wanneer kinderen en tieners zich kunnen ontspannen en ze stil kunnen staan bij hun ademhaling, dan staan ze sterker en rustiger in het leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen na massage gemakkelijker oogcontact kunnen maken. Waarschijnlijk zal zelfs na enige tijd aanraking gemakkelijker verdragen kunnen worden. Soms zal het kind zelf om een massage vragen door de flesjes massage olie aan te geven of de handen van degene die de massage geeft op het lichaam te leggen. De kinderen kunnen na verloop van tijd aanhankelijker gedrag vertonen.

Voor kinderen en jongeren kan het erg fijn zijn als ze gemasseerd worden bij o.a.:

 • Onrustig gedrag en overprikkeling
 • Moeilijk kunnen slapen en ontspannen
 • Bij hoofd- en buikpijnklachten.
 • Vermoeidheid.
 • Terug getrokken gedrag.
 • Concentratieproblemen
 • Snel boos worden (niet lekker in hun vel).

  De massages die Kinderyogapraktijk Vlinder aanbiedt, zijn alleen bedoeld voor ontspanning en niet ter vervanging van een behandeling door een arts. Het kan wel een mooie aanvulling zijn. Bij twijfel raadpleeg altijd uw arts of specialist.

  Er zijn een aantal contra indicaties waarbij je, afhankelijk van de soort massage, geen of alleen een gedeeltelijke massage mag ontvangen of geven, zie het kopje Contra indicaties.