juni 8, 2017

Lezing: hooggevoelige kinderen

Steeds meer ouders en professionals komen in aanraking met de term “Hooggevoeligheid, HSP of Hoogsensitiviteit”. 1 op de 5 mensen bezit de karaktereigenschap Hooggevoeligheid. Hooggevoelige kinderen kunnen zich anders voelen en zijn gevoeliger voor te veel zintuigelijke prikkels. Bij overprikkeling kunnen verschillende lichamelijke klachten ontstaan zoals: buikpijn, snel boos en/of huilen, slecht slapen en/of concentratie problemen. Maar wat is nou precies Hooggevoeligheid?

Tijdens deze  interactieve themabijeenkomst krijg je achtergrondinformatie over Hooggevoeligheid. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen, voor het uitwisselen van ervaringen en om de thematafel te bekijken met o.a. boekentips en materialen.

Welke onderwerpen rondom Hooggevoeligheid komen aan bod:

  • Wat is Hooggevoeligheid
  • Wetenschappelijk onderzoek.
  • Twee type Hooggevoelige kinderen.
  • Kenmerken van Hooggevoeligheid.
  • Informatie verwerking bij Hooggevoelige kinderen.
  • Wat hebben Hooggevoelige kinderen nodig.

    “Een moment waarop je meer informatie krijgt rondom Hooggevoelige kinderen, in contact en gesprek komt met andere ouders en professionals, ervaringen kunt delen en met meer kennis en tips rondom Hooggevoeligheid nar huis gaat”

Deze themabijeenkomst zal gegeven worden door Angelique Eugelink van Kinderyogapraktijk Vlinder en Miranda Oude Lashof van Praktijk voor psychologie Oldenzaal.

Wa
nneer:
Maandagochtend 27 maart van 09.30 tot +/- 11.30 uur
Woensdagavond 29 maart van 19.30 tot +/- 21.30 uur

Waar:
De Matenstraat 57 Oldenzaal (achter de brandweerkazerne)

Groepsgrootte:
Max. 12 volwassenen.
Kosten: € 15,- per persoon, neem je een vriendin/zus/schoonzus/nicht/buurvrouw mee betaal je samen € 25,-

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag meer weten over hooggevoeligheid? Geef je dan nu op via info@kinderyogapraktijk-vlinder.nl Training: Meer rust in de groep.