juni 8, 2017

Angelique

Angelique stelt zich voor aan de hand van 5 voor haar belangrijke woorden die terug komen binnen de praktijk.

Gevoelig: Ik ben Angelique Eugelink-Brand (1974), (hoog) gevoelig, getrouwd en moeder van 2 (hoog) gevoelige jongens. Ik ben ruim 22 jaar werkzaam in het speciaal onderwijs. Sinds 2012 heb ik mijn droom waar mogen maken en ben ik mijn eigen ouder & kindpraktijk: Kinderyogapraktijk Vlinder gestart met als specialisatie Hoog gevoelige kinderen en volwassenen.

Natuur: Binnen mijn gezin, werk en praktijk heb ik ervaren wanneer kinderen/tieners & ouders op eigen natuurkracht, vanuit eigen ik en talenten, op een speelse en ontspannen manier ontdekken wat spanning en ontspanning met ze kan doen. Dit brengt o.a. rust, meer zelfvertrouwen, concentratie en laat het zonnetje in jezelf weer schijnen. Hierdoor kunnen er eerder duidelijke grenzen voor zichzelf worden gesteld waardoor er ook meer balans ontstaat tussen inspanning en ontspanning. Ook is het mogelijk om tijdens de coachingtrajecten, samen de natuur in te gaan en daar opzoek te gaan naar wat nodig is op dat moment.

Adem: Tijdens verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, stonden ademhalingsoefeningen centraal. Wat was dit een verademing om hier kennis mee te mogen maken! De ademhaling vertelt je hoe het met gaat, het is een innerlijke spiegel van je gevoelens en emoties. Tussendoor stil staan bij je ademhaling kan je veel brengen. Binnen mijn praktijk staat de ademhaling daarom ook (onbewust en bewust) centraal en bied ik op een speelse manier oefeningen aan om weer in contact te komen met jezelf en je ademhaling. Je leert oefeningen die je op verschillende momenten zelf kunt inzetten, bijv. bij boosheid, verdriet, stress. Hierdoor ontstaat er meer rust en brengt het je dichter bij jezelf..

Vlinder en boom: Waarom een boom met vlinder als logo heb gekozen? In de natuur ontpopt een rups zich tot een prachtige vlinder en groeit er uit een zaadje een mooie stevige boom. Ook onze kinderen worden geboren en ontpoppen zich tot een mooi en eigen individu, met zijn/haar eigen kleuren. Ze groeien & bloeien en fladderen de wereld in hopend op een kleurrijke toekomst. Ik wens dit alle kinderen en jongeren toe en vanuit mijn praktijk.
Soms gaat dit “ontpoppen en groeien & bloeien” even niet vanzelf en kan ik vanuit mijn praktijk tijdelijk een steuntje in de rug aanbieden.

Geluk: Wat is nou geluk? Dat is een vraag waar ik zelf ook vaak bij stil heb gestaan en die ook regelmatig voorbij komt binnen mijn praktijk. Geluk is voor mij: mooie, kleine en soms grote momenten waarvan ik enorm kan genieten en waarvan er een glimlach van op mijn gezicht ontstaat. Ik noem die momenten: Geuksmomenten om te koesteren!
Ik hoor vaak van kinderen wat ze allemaal “moeten’ en ze minder tijd hebben om stil te staan waar zij nou echt blij van worden. Hoe meer wij stil staan bij wat geluk voor jezelf is, dit ook delen met anderen ontstaat er meer geluk voor iedereen. Vanuit deze gedachte heb ik Vlindergeluk opgezet, een plek voor “aandacht voor jezelf en aandacht voor elkaar”.  Samen ontspannen, jezelf zijn, creatief bezig zijn, kletsen en plezier hebben  staat voorop. Na een Vlindergeluk-momentje  met een stralend hart vol geluksmomentjes weer naar huis is mijn doel!

Wat de rups het einde noemt,
noemt de rest van de wereld een vlinder.